Veltlínske zelené 2022

8.95  vrátane DPH

biele víno – suché

Objem: 0,75l

Cukornatosť hrozna: 21,0°NM

Obsah zvyškového cukru: 8,2 g/l

Celkový obsah kyselín: 7,4 g/l

Obsah alkoholu: 11 obj. %

Vinica: Deberča stará nad hruškou

 

Toto víno odporúčame podávať pri teplote od 10°C do 12°C. Víno je výborné k zelenine a syrom, ktoré môžete ochutnať aj v kombinácií s džemom. Hodí sa taktiež k bravčovému na šťave, prípadne ku klasickým vyprážaným rezňom so zemiakovo cibuľovým šalátom.

Výrobný postup:

1) ručný zber hrozna na rozlohe viniča 0,30 ha

2) 12 hodín macerovanie

3) veľmi jemné odkalenie

4) lisovanie

5) kvasenie pri teplote 18 °C

6) odležanie na jemných kvasničných kaloch

7) čírenie vína Bentonitom (Bentonit  je prírodný minerálny íl so záporným elektrickým nábojom) tesne pred fľašovaním

8) fľašovanie s následným odležaním

9) distribúcia

TIP Vinárstva Anton Uhnák:
Odporúčame toto víno podávať k jednohubkám s bryndzovou pomazánkou posypanou sladkou červenou paprikou a opraženou cibuľkou. Nezabudnite ani na zeleninu, čerstvý hrášok a reďkovka určite nesmú chýbať. 

Hrozno je vypestované na viniči Deberča stará nad hruškou. Nachádzajú sa v Tekovskej vinohradníckej oblasti. Svoju úrodu zbierame s láskou a ručne. Naše vína sú 100% vegánske a šetrné k životnému prostrediu. Prečítajte si o nás viac.

    Popis

    Hrozno Veltlínske zelené pochádza z našej najstaršej vinice Stará nad hruškou na Deberči. Tento vinohrad s úctyhodným vekom 50 rokov nerodí veľa, ale veľmi kvalitne.

    Má veľmi typickú aromatiku a chuť čerstvých mandlí doplnenú intenzívnou mineralitou, ktorú jej mohutným koreňovým systémom dodáva tuf. Toto víno je nevtieravé, krásne vyvážené, v dochuti jemne horké. Pokiaľ ste milovníkmi veltlínov, neváhajte.

     

    Toto víno je vhodné pre ľudí trpiacich histamínovou intoleranciou. Pozrite si protokol o skúške a prečítajte si viac o tom, čo je histamín.