Devín 2024 polosladké

9.95  vrátane DPH

biele víno – polosladké
  • Objem: 0,75l
  • Cukornatosť hrozna: 23 °NM
  • Obsah zvyškového cukru: 27,8 g/l
  • Celkový obsah kyselín: 6,3 g/l
  • Obsah alkoholu: 12 obj. %
  • Vinica: Deberča mladá Baganova
  • Dátum plnenia: 05/2025
  • L-23
  • E409,68 kJ / 87,02 kcal
  • ročník 2024

    Popis

    “Devín je prvá uznaná slovenská odroda od pani Pospíšilovej, ktorej touto cestou za jej celoživotnú prácu vyslovujeme našu nekonečnú vďaku.” Anton Uhnák 

    Devín

    Toto víno odporúčame podávať pri teplote od 10°C do 12°C.

    TIP Vinárstva Anton Uhnák ⭐

    Devín sa so svojou špecifickou arómou hodí k väčšine ázijských jedál. Nebojte sa spárovať silné chute: sladkú, kyslú, trpkú, horkú, štipľavú.. za spätnú väzbu Vám budeme veľmi vďační. Podeľte sa o vaše zážitky z párovania.

    Vinica Deberča mladá Baganova

    Hrozno je vypestované na viniči Deberča mladá Baganova. Nachádzajú sa v Tekovskej vinohradníckej oblasti. Svoju úrodu zbierame s láskou a ručne. Naše vína sú 100% vegánske a šetrné k životnému prostrediu. Prečítajte si o nás viac.

    Výrobný postup vína Devín

    1. ručný zber hrozna na rozlohe viniča 0,40 ha
    2. bez macerácie
    3. intenzívne odkalenie
    4. lisovanie
    5. kvasenie pri teplote 16°C
    6. odležanie na jemných kvasničných kaloch
    7. čírenie vína Bentonitom (Bentonit je prírodný minerálny íl so záporným elektrickým nábojom) tesne pred fľaškovaním
    8. fľaškovanie s následným odležaním
    9. distribúcia

    Toto víno je vhodné pre ľudí trpiaci histamínovou intoleranciou. Pozrite si protokol o skúške Devín polosladké a prečítajte si viac o tom, čo je histamín.