Pesecká Leánka 2021 suché 6 x 0,75 l

48.55  vrátane DPH

biele víno – suché
  • Obsah balenia: 6 ks 0,75 l Pesecká Leánka 2021 suché
  • Cukornatosť hrozna: 21°NM
  • Obsah zvyškového cukru: 2,6 g/l
  • Celkový obsah kyselín: 7,5 g/l
  • Obsah alkoholu: 12 obj. %
  • Vinica: Deberča stará nad hruškou

    Popis

    Farba tohto vína je výrazne svetložltá. Jeho chuť je ovocná a vďaka nízkemu alkoholu na povrch vystupujú muškátové tóny s vyváženou kyslosťou. Je to lahodné ľahké víno, ktoré je vhodné ku každej príležitosti.

    Je veľmi vhodné pri varení, k obedu, ku knihe, k televízoru, k večeri, ale aj vo dvojici počas debaty, prípadne v partii pri spoločenských hrách.

    Vedeli by sme tu vymenovať veľa iných udalostí k čomu všetkému by sa ešte Pesecká hodila, a preto je ťažké nájsť okamih, kedy by nám Pesecká Leánka 2020 nechutila.

    Toto víno odporúčame podávať pri teplote od 8°C do 12°C. Je vhodné k ľahkým jedlám ako sú ryby a hydina. Dobrou kombináciou sú sladké jedlá, pri ktorých na sa na povrch dostanú osviežujúce kyselinky tejto Peseckej Leánky.

    TIP Vinárstva Anton Uhnák ⭐

    Veľmi radi prijmeme rady a tipy ako, kedy a kde sa Vám ešte Pesecká leánka hodila a chutila. Podeliť sa o zážitky môžete na našom Instagrame.

    Vinica Deberča stará nad hruškou

    Hrozno je vypestované na vinici Deberča stará nad hruškou. Nachádzajú sa v Tekovskej vinohradníckej oblasti. Svoju úrodu zbierame s láskou a ručne. Naše vína sú 100% vegánske a šetrné k životnému prostrediu. Prečítajte si o nás viac.

    Výrobný postup
    1. ručný zber hrozna na rozlohe viniča 0,80 ha
    2. okamžité spracovanie bez macerácie
    3. intenzívne odkalenie
    4. lisovanie
    5. kvasenie pri teplote 14°C
    6. odležanie na jemných kvasničných kaloch
    7. čírenie vína Bentonitom (Bentonit  je prírodný minerálny íl so záporným elektrickým nábojom) tesne pred fľaškovaním
    8. fľaškovanie s následným odležaním
    9. distribúcia

    Toto víno je vhodné pre ľudí trpiaci histamínovou intoleranciou. Pozrite si protokol o skúške a prečítajte si viac o tom, čo je histamín