Devín 2024 suché

9.95  vrátane DPH

biele víno – suché
  • Objem: 0,75l
  • Cukornatosť hrozna: 21 °NM
  • Obsah zvyškového cukru: 4 g/l
  • Celkový obsah kyselín: 6,7 g/l
  • Obsah alkoholu: 12 obj. %
  • Vinica: Deberča mladá Baganova
  • Dátum plnenia: 05/2025
  • L-07
  • E295,34 kJ / 71,16 kcal
  • ročník 2024

    Popis

    “Devín je prvá uznaná slovenská odroda od pani Pospíšilovej, ktorej touto cestou za jej celoživotnú prácu vyslovujeme našu nekonečnú vďaku.” Anton Uhnák 

    Devín

    Veľmi ľahké muškátovo-kvetinové vínko, ktoré sme oberali v polovici augusta roku 2024. Víno je jemne korenisté s príznačnou grepovou dochuťou.

    Toto víno odporúčame podávať pri teplote od 10°C do 12°C.
    Devín sa výborne hodí ku kuracím kúskom v sezamovom cestíčku v medovej omáčke.

    TIP Vinárstva Anton Uhnák ⭐

    Devín sa so svojou špecifickou arómou hodí k väčšine ázijských jedál. Nebojte sa spárovať silné chute: sladkú, kyslú, trpkú, horkú, štipľavú.. za spätnú väzbu Vám budeme veľmi vďační. Podeľte sa o vaše zážitky z párovania.

    Vinica Deberča mladá Baganova

    Hrozno je vypestované na viniči Deberča mladá Baganova. Nachádzajú sa v Tekovskej vinohradníckej oblasti. Svoju úrodu zbierame s láskou a ručne. Naše vína sú 100% vegánske a šetrné k životnému prostrediu. Prečítajte si o nás viac.

    Výrobný postup vína Devín

    1. ručný zber hrozna na rozlohe viniča 0,40 ha
    2. bez macerácie
    3. intenzívne odkalenie
    4. lisovanie
    5. kvasenie pri teplote 16°C
    6. odležanie na jemných kvasničných kaloch
    7. čírenie vína Bentonitom (Bentonit je prírodný minerálny íl so záporným elektrickým nábojom) tesne pred fľaškovaním
    8. fľaškovanie s následným odležaním
    9. distribúcia

    Toto víno je vhodné pre ľudí trpiaci histamínovou intoleranciou. Pozrite si protokol o skúške Devín suché a prečítajte si viac o tom, čo je histamín.