#PoctiveSlovenske

Anton Uhnák BLOG

Cech vinohradníkov a vinárov Slovenska prichádza s vlastným označovaním pôvodu vín svojich členov a iniciatívou #PoctiveSlovenske.

Krémové rizoto so Sauvignonom

Eva Uhnáková BLOG

Pripravili sme si pre vás recept na vynikajúce krémové rizoto. Správnu chuť dobrého rizota tvorí kvalitná ryža, silný vývar a chutné vínko. Výber každej ingrediencie ovplyvní výsledný gurmánsky zážitok. Pri varení sme použili náš Sauvignon 2020, ktorý dodal rizotu ten správny šmrnc. Ingrediencie pre 4 porcie: 1/2 póru 1 cibuľa olivový olej 2 bobkové listy tymian rozmarín 100g prosciutta 150g …

Rozšírenie online ponuky vín

Anton Uhnák BLOG

Rozširujeme našu online ponuku o sudové vína. Keďže službu spúšťame, rozhodli sme sa začať v našom regióne*. Takto si môžete z pohodlia vášho domova zadovážiť sudové vínko, poprípade objednávku doplniť aj o iné produkty z našej ponuky. Rozvoz budeme realizovať každý štvrtok. Objednávať môžete cez náš e-shop alebo na telefónnom čísle +421 951 437 377. Pri objednávke nad 40Eur doprava …

Recenzia od fanúšika Michala

Anton Uhnák BLOG

Ahoj vinárstvo Anton Uhnák. V prvom rade by som sa chcel veľmi pekne poďakovať za vaše skvelé vínka. Vaše vinárstvo nepoznám dlho, no chuť vašich vín je veľmi originálna. Nikdy ma neprestane baviť pozorovať reakcie kamarátov na vínka, ktoré im s radosťou servírujem. Preto moja voľba, aký alkohol zoberiem na chatu, nebola vôbec ťažká. Moji degustátori boli Juro, Vlado a …

Víno ako umenie

Branislav Malevič BLOG

Čo všetko sa musí stať, aby ste si mohli vychutnávať sladký či suchý vínny mok? Kedy vstáva ten, ktorý sa každý deň stará o vinič? Čo vlastne každý deň robí? Prečo to víno stojí 8EUR? Predstav si. Sedíš na traktore, rútiš sa rýchlosťou 6km/h a prechádzaš vinicami. Medzi tými vinicami, ktoré si včera okopával, predvčerom strihal a pred predvčerom degustoval …

Je každé víno VEGÁNSKE?

Anton Uhnák BLOG

Stále viac ľudí sa zaujíma o vína s označením VEGÁN. Je zvláštne zamýšľať sa, že víno, ktoré je 100% produkt z hrozna, môže obsahovať živočíšne zložky. A predsa môže aj keď len stopové. Prečo je to tak? Pri výrobe vína, najmä pri kvasení a zrení vzniká obrovské množstvo látok, ktoré môžu pozitívne, ale veľmi často aj negatívne ovplyvniť budúcu kvalitu a dlhovekosť nášho milovaného produktu. Tieto …