Pesecká Leánka 2020 polosladké

7.50 

biele víno – polosladké

Objem: 0,75l

Cukornatosť hrozna: 22,5°NM

Obsah zvyškového cukru: 22,3g/l

Celkový obsah kyselín: 7 g/l

Obsah alkoholu: 11 obj. %

Vinica: Deberča stará nad hruškou

Toto víno je vhodné pre ľudí trpiaci histamínovou intoleranciou.
Pozrite si protokol a skúške a prečítajte si viac o tom, čo je histamín.

Pesecká Leánka polosladká je naše najpredávanejšie víno. Extraktívne, harmonické plnej chuti. Je aromatické s jemnou muškátovou príchuťou s tónmi sviežeho ovocia. Na pozadí je cítiť sušené marhule. Táto odroda pochádza z Rumunska a jej pôvodný názov je Feteasca regala. Výnimočne dobre sa tejto odrode darí v Tekovskej vinohradníckej oblasti, kde jedinečný charakter a mineralitu vínam dodáva tufové a andezitové podložie pochádzajúce zo sopečných vyvrenín Štiavnických vrchov.

Hrozno je vypestované na viniči Deberča stará nad hruškou, ktorý sa nachádza v Tekovskej vinohradníckej oblasti a Vinárstvo Anton Uhnák ich samo obhospodaruje. Svoju úrodu zbiera s láskou a ručne. Ich vína sú 100% vegánske a šetrné k životnému prostrediu. Viac o vinárstve.

Toto víno odporúčame podávať pri teplote od 8°C do 12°C. Je vhodné k ľahkým jedlám ako sú ryby a hydina. Výborne sa hodí aj k zeleninovému rizotu, ktoré môžete osviežiť pridaním vína do varenia. Vášmu jedlu dodá jemnosť a výraznejšiu chuť zeleniny.

Výrobný postup:

1) ručný zber hrozna na rozlohe viniča 1 ha.

2) okamžité spracovanie bez macerácie

3) intenzívne odkalenie

4) lisovanie

5) kvasenie pri teplote 14°C

6) zastavenie kvasenia pri požadovanej cukornatosti

7) odležanie na jemných kvasničných kaloch

8) čírenie vína Bentonitom (Bentonit  je prírodný minerálny

íl so záporným elektrickým nábojom) tesne pred fľaškovaním

9) fľašovanie s následným odležaním

10) distribúcia

NÁŠ TIP:
Veľmi zaujímavé je otvoriť si Peseckú Leánku suchú spolu s polosladkou a pátrať po rozdieloch v dvoch vínach z toho istého hrozna.  

771 na sklade