Recept na výborné raňajky s dusenou zeleninou

Anton Uhnák BLOG

Pripravili sme si pre Vás recept na, rýchle raňajky, ktoré Vás rozhodne zasýtia. Podľa chuti podávame s chrumkavým pečivom. Odporúčame čerstvý domáci chlebík. Ak neviete ako na to, sledujte náš blog. Nabudúce Vám ukážeme, ako pripravujeme chlieb, ktorý servírujeme aj v rámci našich degustáciách.

Ingrediencie:

• olivový olej
• sušené paradajky v oleji
• čierne olivy
• citrónová šťava
• kurkuma
• 1/3 cukety
• 1 nôžka stopkového zeleru
• 1/3 feniklu
• 1/2 cibule
• jarná cibuľka
• červená reďkovka
• 1/3 karfiolu aj s listami
• rímsky šalát
• baby šalát
• cesnak
• ľubovoľné dochutenie – syry, klobásky, smotana…

Postup:

1. Na olivovom oleji speníme cibuľu a následne pridáme olivy, sušené paradajky, stopkový zeler, fenikel, reďkovku, karfiol a cesnak. Restujeme približne 3 minúty. Pridáme trochu vody a dusíme ďalšie 3 minúty.
2. Pridáme zeleninu, ktorá nám zostala nakrájaná, okoreníme kurkumou, pokvapkáme citrónovú šťavu a posolíme.
3. Restujeme pár minút a následne dusíme. Pokiaľ je to potrebné pridávame vodu. Čas dusenia záleží na množstve. Ochutnávame a vyhodnocujeme chuť priebežne. Najlepší moment je chrumkavá zelenina, ktorá už nemá surovú chuť.
4. Dekorujeme a podľa chuti podávame s parmezánom, mäkkým kozím syrom, klobáskou, prípadne smotanou, všetko je na Vás a vašej kreativite.

Dobrú chuť.
Anton Uhnák

 

P.s. V prípade, že si v dovolenkové rána môžete dovoliť pohárik dobrého vínka, odporúčame k týmto raňajkám červené vínko Alibernet alebo naše jedinečné červené cuvée FRAliberNET.