degustácia vína rodinné vinárstvo anton uhnák

Ideálny teambuilding zažijete na degustačnej večeri u Uhnáka

Anton UhnákOchutnávka vín

O tom, že teambuilding podporuje tímové väzby, spoluprácu a zlepšuje komunikáciu, už určite viete. Dôležité je ho usporiadať na mieste, ktoré bude ,,podnetné“ a prinesie vám pozitívne ,,emócie“ natoľko, že naň budete ešte dlho spomínať. Degustačné večere sa aktuálne tešia veľkej popularite, či už chcete na ne vyraziť v páre, s partiou kamarátov alebo s kolegovcami. Viete si však predstaviť, že ju spojíte aj s degustáciou vín, ktoré sa vyrábajú pár metrov od vás? My, vo vinárstve Anton Uhnák o tom vieme svoje.

Malá dedina s veľkou vinárskou históriou

Naša obec Čajkov sa nachádza v severnej časti Levického okresu, je súčasťou Tekovského regiónu. Výroba vína tu má svoju dlhú tradíciu, prvé zmienky o pestovaní hrozna siahajú až do 11.storočia. Vinohrady, ktoré sa rozprestierajú na juhu Štiavnických vrchov, spadajú pod tzv. Terroir tekov, oblasť s tufovým a andezitovým podložímteplou klímou. Medzi vinárstva tejto oblasti patrí už niekoľko desaťročí aj slovenské vinárstvo Anton Uhnák, ktorého vinice sa rozprestierajú na území 8,5 hektára. Na jeho čele pôsobím už viac ako desať rokov a som z 12-tej generácie rodu Uhnákovcov. So svojim otcom Antonom a švagrom radi experimentujeme pri výrobe vína a použitím klasických postupov a moderných technológií sa tak dostávame do povedomia ako iných vinárov, tak aj bežných konzumentov.

Čo definuje vína Uhnák

Na chuť a kvalitu vína pochádzajúceho z tohto regiónu vplýva v prvom rade tufový masív. Vinohrady na ňom postavené sa zavŕtajú koreňmi počas niekoľkých rokov do tohto podložia. Vďaka nemu čerpajú dobrú vlhkosť a mineralitu. Tá sa prejavuje hlavne pri bielych vínach jemnou slanosťou. Tuf udržiava teplo a preto aj odrody dozrievajú ako na južných oblastiach Slovenska. Pri výrobe tohto ,,zlatého moku“ používame len prirodzené kvasinky. Tie spontánne ,,rozkvášajú“ a ďalej pracujeme s teplotou, regulujeme ju podľa toho, aké víno chceme docieliť. Na čírenie vín používame filtráciu bez živočíšnych prípravkov, preto naše vína ocenia najmä prívrženci vegánstva. Všetky naše vína sú označené ako vegánske vína. 

Našou pýchou je Pesecká Leánka

,,Lepšie ako stokrát počuť, je raz vidieť“. A v tomto prípade, ak využijete možnosť usporiadať teambuilding práve v našom vinárstve, okrem ,,videnia“ vinohradov, prehliadky vinárstva, si viete užiť hodypre 24 osôb spojené s ochutnávkou vín. A to nie hocijakých, pri tejto príležitosti vám vieme ponúknuť aj archívne vína, ku ktorým sa v bežnom obchode len tak nedostanete. Obzvlášť hrdí sme na svoju Peseckú Leánku. V rámci všetkých vinárskych regiónov práve v tejto obasti je veľmi rozšírená, preto ak máte radi svieže ovocné, kvetinové podtóny na jazyku, určite ju vyskúšajte práve tu.

 

Prečo práve tu zažiť teambuilding?

Výborné pohostenie pripravené zo sezónnych miestnych surovín, chutné biele, ružové či červené vínko a hlavne rodinná atmosféra vás a vašich kolegov natoľko dostane, že hneď zabudnete na pracovné či súkromné problémy. Ochutnávka či degustácia vína má oproti ,,akčným teambuildingovým aktivitám“ super výhody. V tomto vinárstve strávite príjemný pohodový čas za ,,plným stolom“.  Je to ideálne prostredie a príležitosť ako spoznať ľudí v práci osobnejšie, predsa len, pri decentnom popíjaní vínka sa aj otvorenejšie komunikuje. V prípade, že potrebujete riešiť dopravu či ubytovanie, radi vám pomôžeme a odporučíme možnosti.

A v čom vidím najväčší zmysel degustačných večerí? Ide mi hlavne o navodenie príjemnej atmosféry pre svojich hostí, ktorých chcem pohostiť tak, ako hostím svoju rodinu a priateľ. Ide mi o vytvorenie vzťahu s nimi. Aj vďaka tomu sa naše vínka potom dostávajú viac do povedomia a ľudia ich s obľubou vyhľadávajú potom aj naďalej. Pre viac informácií o degustácií u nás sa dozviete na našom webe.

Teším sa na stretnutie s Vami už teraz.

Váš Tóno

anton uhnák slovenské vinárstvo rodinné vinárstvo