Sauvignon 2021

8.95  vrátane DPH

Polosuché, biele víno
  • Objem: 0,75l
  • Cukornatosť hrozna: 19°NM
  • Obsah zvyškového cukru: 11g/l
  • Celkový obsah kyselín: 9,1g/l
  • Obsah alkoholu: 10,5 obj. %
  • Vinica: Deberča pri hajloku

Popis

Sauvignon je stará francúzska odroda, ktorá vznikla náhodným krížením odrôd Chenin blanc a Tramín červený.

Náš Sauvignon 2021 je jemný a pije sa s ľahkosťou. Má ovocnú chuť s výrazne sladkou arómou bylinných kvetov. Má vyvážené kyseliny a pri nižšej teplote sa dostáva na povrch chuť ríbezlí a egrešov.

Toto víno odporúčame podávať pri teplote od 8°C do 10°C.
Víno je vhodné ku kuraciemu mäsu, rybám alebo zeleninovým jedlám.
Výbornou kombináciou je ovčí alebo kozí syr.

TIP Vinárstva Anton Uhnák ⭐

Vyskúšajte tento Sauvignon spárovať so zeleninovým rizotom s parmezánom. Recept od pani Uhnákovej nájdete tu. Odporúčame do rizota pridať aj špargľu. Táto zeleninová chuť podporí bylinné tóny nášho Savignonu a Vaše jedlo získa príchuť orieškov a jemnú smotanovú dochuť.

Vinica Deberča pri hajloku

Hrozno je vypestované na vinici Deberča pri hajloku. Nachádzajú sa v Tekovskej vinohradníckej oblasti. Svoju úrodu zbierame s láskou a ručne. Naše vína sú 100% vegánske a šetrné k životnému prostrediu. Prečítajte si o nás viac.

Výrobný postup Sauvignon

  1. ručný zber hrozna na rozlohe viniča 0,20 ha
  2. okamžité spracovanie bez macerácie
  3. intenzívne odkalenie
  4. lisovanie
  5. kvasenie pri teplote 14°C
  6. odležanie na jemných kvasničných kaloch
  7. čírenie vína Bentonitom (Bentonit  je prírodný minerálny íl so záporným elektrickým nábojom) tesne pred fľaškovaním
  8. fľaškovanie s následným odležaním
  9. distribúcia

Toto víno je vhodné pre ľudí trpiaci histamínovou intoleranciou. Pozrite si protokol o histamínovej skúške vína Sauvignon 2021 a prečítajte si viac o tom, čo je histamín.