Frankovka modrá 2021

9.95  vrátane DPH

červené víno – suché
  • Objem: 0,75l
  • Cukornatosť hrozna: 23°NM
  • Obsah zvyškového cukru: 2,5 g/l
  • Celkový obsah kyselín: 5,1 g/l
  • Obsah alkoholu: 12 obj. %
  • Vinica: Deberča stará nad hruškou

    Description

    Frankovka modrá má rubínovo červenú farbu a výraznú arómu zrelého ovocia s vyšším obsahom trieslovín. Aj napriek vyššiemu alkoholu sa pije s ľahkosťou a je z neho elegantné víno s tónmi škorice a dubového dreva. Pije sa s ľahkosťou a je z neho elegantné víno s tónmi škorice a dubového dreva.

    Víno Frankovka modrá odporúčame podávať pri teplote od 14°C do 16°C. Ideálnou kombináciou sú jedlá z tmavého mäsa, ale výborne dopĺňa aj chuť syrov.

    TIP Vinárstva Anton Uhnák ⭐

    Frankovka modrá nesmie chýbať pri našich záhradných grilovačkách. Našou obľúbenou kombináciou je hovädzí steak so špargľou a nivovou omáčkou. Víno podávame jemne podchladené okolo 12°C. Ideálne na dlhé letné večery.

    Vinica Deberča stará nad hruškou

    Hrozno je vypestované na viniči Deberča stará nad hruškou. Nachádzajú sa v Tekovskej vinohradníckej oblasti. Svoju úrodu zbierame s láskou a ručne. Naše vína sú 100% vegánske a šetrné k životnému prostrediu. Prečítajte si o nás viac.

    Výrobný postup vína Frankovka modrá 

    Výrobný postup:

    1) ručný zber hrozna na rozlohe viniča 0,60 ha
    2) kvasenie pri teplote 28°C so šupkou s pravidelným miešaním po dobu 14 dní
    3) lisovanie
    4) jablčno-mliečna fermentácia pri teplote 22°C
    5) zrenie ⅓ drevené sudy, ⅔ nerezové nádoby
    6) scelovanie
    7) fľašovanie s následným odležaním
    8) distribúcia

    Toto víno je vhodné pre ľudí trpiacich histamínovou intoleranciou. Pozrite si protokol o skúške a prečítajte si viac o tom, čo je histamín.