Pripravili sme si pre Vás recept na rýchle raňajky, ktoré Vás rozhodne zasýtia a ideálne bude, ak si k nim doprajete aj kvalitné slovenské červené víno. Najlepšie z nášho vinárstva 🙂 Podľa chuti podávame s chrumkavým pečivom. Odporúčame čerstvý domáci chlebík. Nabudúce Vám ukážeme, ako pripravujeme chlieb, ktorý servírujeme aj na našich degustáciách.
Ingrediencie:
- olivový olej
- sušené paradajky v oleji
- čierne olivy
- citrónová šťava
- kurkuma
- 1/3 cukety
- 1 nôžka stopkového zeleru
- 1/3 feniklu
- 1/2 cibule
- jarná cibuľka
- červená reďkovka
- 1/3 karfiolu aj s listami
- rímsky šalát
- baby šalát
- cesnak
- ľubovoľné dochutenie – syry, klobásky, smotana…
Postup:
1. Na olivovom oleji speníme cibuľu a následne pridáme olivy, sušené paradajky, stopkový zeler, fenikel, reďkovku, karfiol a cesnak. Restujeme približne 3 minúty. Pridáme trochu vody a dusíme ďalšie 3 minúty.
2. Pridáme zeleninu, ktorá nám zostala nakrájaná, okoreníme kurkumou, pokvapkáme citrónovú šťavu a posolíme.
3. Restujeme pár minút a následne dusíme. Pokiaľ je to potrebné pridávame vodu. Čas dusenia záleží na množstve. Ochutnávame a vyhodnocujeme chuť priebežne. Najlepší moment je chrumkavá zelenina, ktorá už nemá surovú chuť.
4. Dekorujeme a podľa chuti podávame s parmezánom, mäkkým kozím syrom, klobáskou, prípadne smotanou, všetko je na Vás a vašej kreativite.
Dobrú chuť.
Anton Uhnák
V prípade, že si v dovolenkové rána môžete dovoliť pohárik dobrého vínka, odporúčame k týmto raňajkám naše červené víno.