Pesecká Leánka 2021 polosladké

7.95  vrátane DPH

biele víno – polosladké
  • Objem: 0,75l
  • Cukornatosť hrozna: 22°NM
  • Obsah zvyškového cukru: 31,6g/l
  • Celkový obsah kyselín: 7 g/l
  • Obsah alkoholu: 11 obj. %
  • Vinica: Deberča stará nad hruškou

705 na sklade

    Popis

    Pesecká Leánka polosladká je naše najpredávanejšie víno. Extraktívne, harmonické plnej chuti. Je aromatické s jemnou muškátovou príchuťou s tónmi sviežeho ovocia. Na pozadí je cítiť sušené marhule. Táto odroda pochádza z Rumunska a jej pôvodný názov je Feteasca regala. Výnimočne dobre sa tejto odrode darí v Tekovskej vinohradníckej oblasti, kde jedinečný charakter a mineralitu vínam dodáva tufové a andezitové podložie pochádzajúce zo sopečných vyvrenín Štiavnických vrchov.

    Toto víno odporúčame podávať pri teplote od 8°C do 12°C. Je vhodné k ľahkým jedlám ako sú ryby a hydina.
    Výborne sa hodí aj k zeleninovému rizotu, ktoré môžete osviežiť pridaním vína do varenia. Vášmu jedlu dodá jemnosť a výraznejšiu chuť zeleniny.

    TIP Vinárstva Anton Uhnák ⭐

    Veľmi zaujímavé je otvoriť si Peseckú Leánku suchú spolu s polosladkou a pátrať po rozdieloch v dvoch vínach z toho istého hrozna.  

    Vinica Deberča stará nad hruškou

    Hrozno je vypestované na vinici Deberča stará nad hruškou, ktorý sa nachádza v Tekovskej vinohradníckej oblasti a Vinárstvo Anton Uhnák ich samo obhospodaruje. Svoju úrodu zbiera s láskou a ručne. Ich vína sú 100% vegánske a šetrné k životnému prostrediu. Viac o vinárstve.

    Výrobný postup
    1. ručný zber hrozna na rozlohe viniča 1 ha.
    2. okamžité spracovanie bez macerácie
    3. intenzívne odkalenie
    4. lisovanie
    5. kvasenie pri teplote 14°C
    6. zastavenie kvasenia pri požadovanej cukornatosti
    7. odležanie na jemných kvasničných kaloch
    8. čírenie vína Bentonitom (Bentonit  je prírodný minerálny íl so záporným elektrickým nábojom) tesne pred fľaškovaním
    9. fľaškovanie s následným odležaním
    10. distribúcia

    Toto víno je vhodné pre ľudí trpiaci histamínovou intoleranciou. Pozrite si protokol o skúške a prečítajte si viac o tom, čo je histamín