Frankovka modrá 2019

8.95  vrátane DPH

červené víno – suché

 

Objem: 0,75l

Cukornatosť hrozna: 23°NM

Obsah zvyškového cukru: 2,9 g/l

Celkový obsah kyselín: 5,4 g/l

Obsah alkoholu: 13 obj. %

Vinica: Deberča stará nad hruškou

Cukornatosť hrozna 23°NM pri zbere a vyšší obsah alkoholu až 13% naznačuje, že toto vínko je výnimočné. Frankovka modrá má rubínovo červenú farbu a výraznú arómu zrelého ovocia s vyšším obsahom trieslovín. Aj napriek vyššiemu alkoholu sa pije s ľahkosťou a je z neho elegantné víno s tónmi škorice a dubového dreva.

Toto víno odporúčame podávať pri teplote od 14°C do 16°C. Ideálnou kombináciou sú jedlá z tmavého mäsa, ale výborne dopĺňa aj chuť syrov z modrej plesne.

Výrobný postup:

1) ručný zber hrozna na rozlohe viniča 0,60 ha

2) kvasenie pri teplote 28°C so šupkou s pravidelným miešaním po

dobu 14 dní

3) lisovanie

4) jablčno-mliečna fermentácia pri teplote 22°C

5) zrenie ⅓ drevené sudy, ⅔ nerezové nádoby

6) scelovanie

7) fľašovanie s následným odležaním

8) distribúcia

Toto víno je vhodné pre ľudí trpiacich histamínovou intoleranciou. Pozrite si protokol o skúške a prečítajte si viac o tom, čo je histamín

NÁŠ TIP:
Frankovka modrá nesmie chýbať pri našich záhradných grilovačkách. Našou obľúbenou kombináciou je hovädzí steak so špargľou a nivovou omáčkou. Víno podávame jemne podchladené okolo 12°C. Ideálne na dlhé letné večery.

Hrozno je vypestované na viniči Deberča stará nad hruškou. Nachádzajú sa v Tekovskej vinohradníckej oblasti. Svoju úrodu zbierame s láskou a ručne. Naše vína sú 100% vegánske a šetrné k životnému prostrediu. Prečítajte si o nás viac.

663 na sklade

    Ďalšie informácie

    Obsah alkoholu

    13 obj. %

    Cukornatosť hrozna

    23°NM

    Obsah zvyškového cukru

    2,9 g/l

    Celkový obsah kyselín

    5,4 g/l