Rizling rýnsky 2023

9.95  vrátane DPH

Suché, biele
  • Objem: 0,75l
  • Cukornatosť hrozna: 23°NM
  • Obsah zvyškového cukru: 4,2 g/l
  • Celkový obsah kyselín: 7 g/l
  • Obsah alkoholu: 13 obj. %
  • Vinica: Deberča mladá Baganova
  • Dátum plnenia: 05/2024
  • L-10
  • Ročník: 2023

    Description

    Náš Rizling Rýnsky je niečím iný.
    Jeho chuť dokáže osloviť aj ľudí, ktorí preferujú vo víne jemnejšie kyseliny.

    Pri nízkej teplote okolo 8°C je z neho svieže víno plné ovocných tónov s jemnou kyselinkou. Na pozadí je cítiť limetku, no chuť dotvára medovo lipová sladkosť, ktorá po prehltnutí doznieva v ústach.

    Toto víno odporúčame podávať pri teplote od 8°C do 12°C. Víno je ideálne napríklad k husacej hostine, ale rovnako dobre je kombinovateľné s rybami alebo bielym mäsom.

    TIP Vinárstva Anton Uhnák ⭐

    Pri nízkej teplote 7°C sa na povrch dostávajú sladšie tóny tohto vínka. Vyskúšajte tento Rizling rýnsky otvoriť aj pri dezerte. 

    Zaujímavou fúziou je napríklad čokoládová alebo karamelová torta. Kombinácia nasladlej kyslosti vína so sladkou čokoládou vytvára naozaj zaujímavú zmes chutí.

    Vinica Deberča mladá Baganova

    Hrozno je vypestované na vinici Deberča mladá Baganova. Nachádza sa v Tekovskej vinohradníckej oblasti. Svoju úrodu zbierame s láskou a ručne. Naše vína sú 100% vegánske a šetrné k životnému prostrediu. Prečítajte si o nás viac.

    Výrobný postup Rizling rýnsky

    1. ručný zber hrozna na rozlohe viniča 0,60 ha
    2. 24 hodín macerovanie
    3. lisovanie
    4. jemné odkalenie
    5. kvasenie pri teplote 18 °C
    6. odležanie na jemných kvasničných kaloch
    7. čírenie vína Bentonitom (Bentonit  je prírodný minerálny íl so záporným elektrickým nábojom) tesne pred fľaškovaním
    8. fľaškovanie s následným odležaním
    9. distribúcia

    Toto víno je vhodné pre ľudí trpiaci histamínovou intoleranciou. Pozrite si protokol o skúške na histamín  a prečítajte si viac o tom, čo je histamín.