Cuveé Traja Králi 2018 6 x 0,75 l

55.95  vrátane DPH

biele víno – suché
  • Obsah balenia: 6 ks 0,75 l Cuveé Traja Králi 2018
  • Cukornatosť hrozna: 24,5°NM
  • Obsah zvyškového cukru: 5g/l
  • Celkový obsah kyselín: 6,9 g/l
  • Obsah alkoholu: 13 obj. %
  • Vinica: Deberča stará nad hruškou vs. pod Mojžišom vs. mladá Baganova

    Popis

    Cuvée Traja Králi je našou vlajkovou loďou bielych vín. Víno je vyrobené z troch kráľovských odrôd. Hrozno Pinot blanc, Rizling rýnsky a Tramín červený macerujeme 72 hodín. Všetky prospešné látky obsiahnuté v šupkách hrozna sa tak dostanú do hroznovej šťavy. Následne mušt jemne odkalíme. Až potom prichádza na rad lisovanie. Toto spracovanie napomáha k účinnejšej extrakcii aromatických a chuťových látok obsiahnutých v hrozne a dodáva vínu potenciál dlhovekosti.

    Cuvée Traja Králi je veľmi komplexné. Rizling rýnsky zvýrazňuje chuť citrusov, Pinot blanc dodáva plnosť a Tramín červený harmonizuje kyseliny a prináša silnú kvetinovú arómu. Vo víne je možné objaviť chute muškátového orieška, tropického ovocia, ako je napríklad ananás alebo banán a tiež korenistú chuť klinčekov.

    Toto víno odporúčame podávať pri teplote od 8°C do 12°C. Svojou vyváženou chuťou je víno kombinovateľné takmer s čímkoľvek.
    Anton Uhnák tvrdí, že ešte nenašiel jedlo, ktoré by neharmonizovalo s týmto Cuvée.

    TIP Vinárstva Anton Uhnák ⭐

    Ak ste ešte toto víno neochutnali, odporúčame ho, čo najskôr zaradiť do Vašej domácej vinotéky. Garantujeme Vám, že neoľutujete.

    Vinica Deberča stará nad hruškou vs. pod Mojžišom vs. mladá Baganova

    Hrozno je vypestované na troch viniciach, o ktoré sa samy staráme. Nachádzajú sa v Tekovskej vinohradníckej oblasti. Svoju úrodu zbierame s láskou a ručne. Naše vína sú 100% vegánske a šetrné k životnému prostrediu. Prečítajte si o nás viac.

    Výrobný postup
    1. ručný zber hrozna na rozlohe viniča 0,30 ha
    2. 72 hodín macerovanie všetkých troch odrôd spolu v pomere 1:3
    3. veľmi jemné odkalenie
    4. lisovanie
    5. kvasenie pri teplote 18 °C
    6. odležanie na jemných kvasničných kaloch
    7. čírenie vína Bentonitom (Bentonit  je prírodný minerálny íl so záporným elektrickým nábojom) tesne pred fľaškovaním
    8. fľaškovanie s následným odležaním
    9. distribúcia

    Toto víno je vhodné pre ľudí trpiaci histamínovou intoleranciou. Pozrite si protokol o skúške a prečítajte si viac o tom, čo je histamín