Muškát moravský 2023

9.95  vrátane DPH

biele víno – suché
  • Cukornatosť hrozna: 19°NM
  • Obsah zvyškového cukru: 0,7 g/l
  • Celkový obsah kyselín: 6,1 g/l
  • Obsah alkoholu: 11 obj. %
  • Vinica: Sádovie pod múrami

    Popis

    Víno Muškát moravský je svetložltej farby s jemnou, nevtieravou muškátovou aromatikou a dotykom zeleného čaju. Krásna harmónia kyselín a ľahkosť viničnej broskyne.

     

    TIP Vinárstva Anton Uhnák ⭐

    Toto víno odporúčame podávať pri teplote 10°C. Je vhodné k šalátom a ľahkým pokrmom.

    Vinica Sádovie pod múrami

    Hrozno je vypestované na viniči Sádovie pod múrami. Nachádza sa v Tekovskej vinohradníckej oblasti. Svoju úrodu zbierame s láskou a ručne. Naše vína sú 100% vegánske a šetrné k životnému prostrediu. Prečítajte si o nás viac.

    Výrobný postup vína Muškát moravský

    Výrobný postup:

    1) ručný zber hrozna na rozlohe viniča 0,30 ha.
    2) okamžité spracovanie bez macerácie
    3) intenzívne odkalenie
    4) lisovanie
    5) kvasenie pri teplote 14°C
    6) odležanie na jemných kvasničných kaloch
    7) čírenie vína Bentonitom (Bentonit  je prírodný minerálny íl so záporným elektrickým nábojom) tesne pred fľaškovaním
    8) fľaškovanie s následným odležaním
    9) distribúcia

    Toto víno je vhodné pre ľudí trpiaci histamínovou intoleranciou. Pozrite si protokol o skúške na histamín  a prečítajte si viac o tom, čo je histamín.