Devín 2022 polosuché

8.95  vrátane DPH

biele víno – polosuché
  • Objem: 0,75l
  • Cukornatosť hrozna: 23,5 °NM
  • Obsah zvyškového cukru: 10 g/l
  • Celkový obsah kyselín: 7,5 g/l
  • Obsah alkoholu: 12 obj. %
  • Vinica: Deberča mladá Baganova

Popis

“Devín je prvá uznaná slovenská odroda od pani Pospíšilovej, ktorej touto cestou za jej celoživotnú prácu vyslovujeme našu nekonečnú vďaku.” Anton Uhnák 

Devín

Aj napriek tomu, že toto víno je polosuché, je výraznej chuti s muškátovo-kvetinovou arómou. Víno je jemne korenisté s príznačnou grepovou dochuťou pre odrody vín Devín. Ak obľubujete aromatické vína, určite odporúčame vyskúšať túto slovenskú odrodu.

Toto víno odporúčame podávať pri teplote od 10°C do 12°C.
Devín sa výborne hodí ku kuracím kúskom v sezamovom cestíčku v medovej omáčke.

TIP Vinárstva Anton Uhnák ⭐

Devín sa so svojou špecifickou arómou hodí k väčšine ázijských jedál. Nebojte sa spárovať silné chute: sladkú, kyslú, trpkú, horkú, štipľavú.. za spätnú väzbu Vám budeme veľmi vďační. Podeľte sa o vaše zážitky z párovania.

Vinica Deberča mladá Baganova

Hrozno je vypestované na viniči Deberča mladá Baganova. Nachádzajú sa v Tekovskej vinohradníckej oblasti. Svoju úrodu zbierame s láskou a ručne. Naše vína sú 100% vegánske a šetrné k životnému prostrediu. Prečítajte si o nás viac.

Výrobný postup vína Devín

  1. ručný zber hrozna na rozlohe viniča 0,40 ha
  2. 8 hodín macerácia
  3. intenzívne odkalenie
  4. lisovanie
  5. kvasenie pri teplote 16°C
  6. odležanie na jemných kvasničných kaloch
  7. čírenie vína Bentonitom (Bentonit  je prírodný minerálny íl so záporným elektrickým nábojom) tesne pred fľaškovaním
  8. fľaškovanie s následným odležaním
  9. distribúcia

Toto víno je vhodné pre ľudí trpiaci histamínovou intoleranciou. Pozrite si protokol o skúške Devín 2022 polosuché a prečítajte si viac o tom, čo je histamín.