Afrodita 2021

8.95  vrátane DPH

Polosladké, biele víno
  • Objem: 0,75l
  • Cukornatosť hrozna: 21,5 °NM
  • Obsah zvyškového cukru: 29g/l
  • Celkový obsah kyselín: 7,6 g/l
  • Obsah alkoholu: 10,5 obj. %
  • Vinica: Rýľové Mojžiškov vs. Deberča pod Mojžišom

775 na sklade

    Popis

    Toto cuvée je zahalené rúškom tajnosti. Tajomstvo jej výroby Vám možno prezradíme na osobnej degustácií v Čajkove.

    Afrodita je víno plné spomienok. Spomienok na detstvo, ako Vám voňali strapce hrozna visiace z longášu nad babkinými oknami, spomienok na prvé lásky, prvé jesene, prvé festivaly… Oslávte s ním akýkoľvek zážitok a nebojte sa experimentovať. Vo vôni a v chuti môžete cítiť mandarinku a lesné jahody. Pije sa s ľahkosťou a je ideálnym spoločníkom na dlhé romantické večere.

    Toto víno odporúčame podávať pri teplote od 8°C do 11°C. Víno je vhodné k viacerým jedlám ako sú cestoviny a zeleninové jedlá.
    Je vhodný k syrom a mäsu, ale dobre sa kombinuje aj s dezertom.

    TIP Vinárstva Anton Uhnák ⭐

    Afrodita je ideálnym vínom na objavovanie chutí. Odporúčame k vínu vyskúšať rôzne druhy syrov s hruškovým alebo hroznovým džemom. Kombinácia slanosti syrov a sladkosti džemu zvýrazní pestrú paletu chutí našej Afrodity.

    Vinica Rýľové Mojžiškov vs. Deberča pod Mojžišom

    Hrozno je vypestované na viniči Rýľové Mojžiškov vs. Deberča pod Mojžišom. Nachádzajú sa v Tekovskej vinohradníckej oblasti. Svoju úrodu zbierame s láskou a ručne. Naše vína sú 100% vegánske a šetrné k životnému prostrediu. Prečítajte si o nás viac.

    Výrobný postup
    1. ručný zber hrozna na rozlohe viniča 0,40 ha
    2. 8 hodín macerovanie
    3. intenzívne odkalenie
    4. lisovanie
    5. kvasenie pri teplote 13°C
    6. zastavenie kvasenia pri požadovanej cukornatosti
    7. odležanie na jemných kvasničných kaloch
    8. čírenie vína Bentonitom (Bentonit  je prírodný minerálny íl so záporným elektrickým nábojom) tesne pred fľaškovaním
    9. fľaškovanie s následným odležaním
    10. distribúcia

    Toto víno je vhodné pre ľudí trpiacich histamínovou intoleranciou. Pozrite si protokol o skúške a prečítajte si viac o tom, čo je histamín